T.C. İÇİŞLERİ BAKANLIĞI
WEB SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI
Web sitemizi ziyaret edenlerin kişisel verilerini 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca işlemekte ve gizliliğini korumaktayız. Bu Web Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası ile ziyaretçilerin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik ilkeleri belirlenmektedir.
Çerezler (cookies), küçük bilgileri saklayan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından, tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanır. İnternet sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde çerezler cihazınızda saklanır. Çerezler, internet sitesinin düzgün çalışmasını, daha güvenli hale getirilmesini, daha iyi kullanıcı deneyimi sunmasını sağlar. Oturum ve yerel depolama alanları da çerezlerle aynı amaç için kullanılır. İnternet sitemizde çerez bulunmamakta, oturum ve yerel depolama alanları çalışmaktadır.
Web sitemizin ziyaretçiler tarafından en verimli şekilde faydalanılması için çerezler kullanılmaktadır. Çerezler tercih edilmemesi halinde tarayıcı ayarlarından silinebilir ya da engellenebilir. Ancak bu web sitemizin performansını olumsuz etkileyebilir. Ziyaretçi tarayıcıdan çerez ayarlarını değiştirmediği sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiği varsayılır.
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenmektedir:
Web sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilmektedir.
Çerezler, ziyaret edilen internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihaza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Web sitemiz ziyaret edildiğinde, kişisel verilerin saklanması için herhangi bir çerez kullanılmamaktadır.
Web sitemiz birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir, kişisel verilerinizi tutmazlar. Üçüncü taraf çerezleri, web sitemizin performansını, etkileşimini, güvenliğini, reklamları ve sonucunda daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır. Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimleri hızlandırmaya yardımcı olur. Bu kapsamda çerezler;
İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.
Oturum Çerezleri (Session Cookies) |
Oturum çerezleri ziyaretçilerimizin web sitemizi ziyaretleri süresince kullanılan, tarayıcı kapatıldıktan sonra silinen geçici çerezlerdir. Amacı ziyaretiniz süresince İnternet Sitesinin düzgün bir biçimde çalışmasının teminini sağlamaktır. |
Web sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:
Farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcı ayarları değiştirilmelidir. Tanımlama bilgilerinin nasıl yönetileceği ve silineceği hakkında daha fazla bilgi edinmek için www.allaboutcookies.org adresi ziyaret edilebilir. Ziyaretçi, tarayıcı ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerini kişiselleştirme imkânına sahiptir.
Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11 inci maddesi kapsamındaki talepleri, Politika’da düzenlendiği şekilde, ayrıntısını Bakanlığımıza ileterek yapabilir. Talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvuruları ücretsiz olarak sonuçlandırılır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilir.
Valimiz Sayın Ahmet Hamdi Usta, Yedisu ilçemizde Yedisu YBO alanında yapılan ‘Geleneksel Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi Festivali’ne katıldı.
Yedisu Kaymakamlığı ve Yedisu Belediyesi tarafından organize edilen festivale Valimiz Ahmet Hamdi Usta’nın yanı sıra Yedisu Kaymakamı Furkan Başar, Yedisu Belediye Başkanı Ömer İsen, kurum müdürleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlarımız katıldı.
Bingöl İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 12.02.2021 tarihinde Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alınan ve kamuoyunda Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi olarak bilinen ürünün daha geniş mecralarda tanınması, pazar oluşturulması ve katma değer yaratılması adına düzenlenen festivale katılan Vali Usta, açılış öncesinde standları ziyaret ederek üreticilerden ürünleri hakkında bilgi aldı ve ikram edilen Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinden tatmayı ihmal etmedi.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan festivalin açış ve selamlama konuşmalarında Yedisu Belediye Başkanı Ömer İsen, Yedisu Kaymakamı Furkan Başar, ve İl Tarım ve Orman Müdürü Burhan Bahadır, festivalin hedefi ve Yedisu Kuru Fasulyesi’nin dünden bugüne üretim kapasitesi, pazar gücü ve reklam/tanıtım faaliyetleri hakkında bilgi paylaşımında bulundular.
Yedisu Horoz Kuru Fasulyesinin tanıtım videosunun ardından kürsüye teşrifleri arz olunan Valimiz Ahmet Hamdi Usta yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Tarihi, coğrafyası, kültürü, yeraltı yerüstü kaynakları, zengin mutfağı ve turizm potansiyeli ile Bingöl, Anadolu’nun bereket yüklü önemli merkezlerinden biridir.
Son yıllarda Devletimizin ve hükümetimizin aldığı tedbirler kapsamında, Kalkınmada öncelikli iller arasında yer alan ve birçok sektörde önemli mesafeler kat eden Bingöl’de tarım sektöründe de göğsümüzü kabartan; yaratılan katma değerler ile ilimizin yarınlarını daha güçlü ve müreffeh kılan gelişmeler yaşıyoruz.
Ben öncelikle bu imkanları ilimiz için seferber eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz olmak üzere, Sayın Vekillerimiz ile tüm Devlet büyüklerimize ve süreçlerin il genelindeki tüm aktörlerine huzurlarınızda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.
Değerli misafirler,
Terör belasını geride bıraktığımız bu yıllarda tarım sektöründe de önemli gelişmeler yaşıyoruz.
Bu kapsamda; İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzün tarım ürünlerimiz adına katma değer oluşturmak ve çiftçilerimizin gelir seviyesini yükselterek kırsalda kalkınmayı sağlamak amacıyla takip ettiği Coğrafi İşaret çalışmalarında atılan somut adımlar ve alınan birbirinden güzel sonuçlar var.
Üretici ile tüketici arasında yarattığı güven bağı ile özel bir konuma sahip olan coğrafi işaretli ürünlerimizden ‘Bingöl Çobantaşı Kavurması’ için Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası adına 2017 yılında ilk tescil belgemizi aldık.
2021 yılında ise İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz adına ‘Sivan Dut Pekmezi’ ve Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi’ için tescil belgelerimizi aldık.
Dördüncü Coğrafi İşaret Tescil Belgemizi ise Bingöl Üniversitesi adına 2022 yılında, uluslararası kalitesi tescillenmiş ve birçok yarışmada dünya dereceleri yapmış ‘Bingöl Balı’ ile aldık.
Ve son olarak bu yıl Temmuz ayında, yine İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz üzerinden ‘Guldar Domatesi’ ile beşinci ürünümüz için Coğrafi işaret tescil belgesi almış bulunmaktayız.
Öncelikle bu belgelerin çiftçimiz, üreticilerimiz ve tüm vatandaşlarımız için hayırlı olmasını diliyorum.
Bu noktada; Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi için tescil belgesi alındıktan sonra yaşananları kısaca sizlerle paylaşmak istiyorum:
-Yapılan projeler ve verilen desteklerle üretim 60 dekardan 700 dekara çıkarılarak 11 kat arttırılmıştır.
- Yedisu İlçemizde DSİ tarafından yapılan proje ile 8 bin dekarlık bir alan basınçlı sulama sistemine kavuşturulmuştur.
-Bu çalışmaların reklam ve tanıtım süreçleri akabinde özellikle il dışından ürüne talep yoğunluğu başlamış ve artarak devam etmektedir.
-Yarınlara dair hedefimiz, sulamaya açılan 8 bin dekarlık alanın, ilk aşamada en az 4 bin dekarında fasulye üretimi yapılmasıdır.
-Mevcut Hali hazırdaki üretimin ekonomiye katkısı yaklaşık 17 Milyon TL civarındadır. Hedeflediğimiz üretimin ekonomiye katkısının ise bugünkü rakamla yaklaşık 100 Milyon TL olacağını paylaşmak isterim.
Bugün hep birlikte ve büyük bir coşkuyla katıldığımız festivalin, Coğrafi İşaretli Yedisu Horoz Kuru Fasulyemize “tanıtım, Pazar ve katma değer oluşturmak” adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.
Böyle bir festival düzenleyerek konuyu kamuoyuna taşıyan Sayın Kaymakamımıza ve Sayın Belediye Başkanımıza emekleri için teşekkür ediyor, sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum” dedi.
Vali Usta’nın konuşmalarının ardından fasulye yarışmasında dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.
Yerel sanatçıların birbirinden güzel türkülerle renk kattığı ‘Geleneksel Yedisu Horoz Kuru Fasulyesi Festivali’ yapılan hediye ikramlarının ardından sona erdi.